Breadcrumbs

Společnost Durst si odnáší vavříny ve třech různých kategoriích.

Ocenění udělovaná odbornou komisí asociace SGIA (Speciality Graphic Imaging Association) jsou v USA velmi respektovaná. Durst Rho 312R Plus byl vybrán jako nejlepší v kategorii roll-to-roll UV tiskáren s šířkou nad 80". Rhotex 325 si odnesl cenu za nejlepší roll-to-roll tiskárnu pro přímý potisk textilu a stroj Rho P10 250 HS Plus byl oceněn jako nejlepší hybridní UV tiskárna pro vysoce vytížené provozy.

Vyhlášení cen Top Product of the Year je vždy napjatě očekávanou událostí na veletrhu SGIA Expo. Komise vybírá ty nejlepší technologie a spotřební materiály. V roce 2017 do soutěže přihlásilo své produkty více než 70 společností. Ve 49 kategoriích se posuzovalo celkem 222 produktů, což je nejvíce v historii. Durst získal mezi výrobci vysoce výkonných velkoformátových digitálních tiskáren nejvíce ocenění.
„Všichni jsme velmi potěšeni a jsme hrdí na toto potvrzení výjimečnosti našich produktů, udělené profesionály z oboru, kteří nejlépe vědí, jak srovnávat kvalitu a výkon,“ řekl Tim Saur, CEO společnosti Durst U.S. and Canada.

Rho312R

Rho 312R Plus
Nové možnosti, které přináší této řadě tiskáren výbava „Plus“, z ní činí absolutí špičku mezi stroji ve své kategorii. Tato robustní a současně kompaktní tiskárna nabízí nepřetržitou výrobu a výkon na úrovni 128 m2/hod. Rozlišení 1200 dpi spolu s funkcí FineArt jí umožňuje tisknout velmi kvalitní grafiku pro krátkou pohledovou vzdálenost. Režim pro podsvícenou grafiku a oboustranný tisk pomáhají vytvářet působivé reklamní aplikace pro den i noc. Možnost využívat data Durst Analytics dávají uživateli přesný obraz o stavu tiskárny a umožňují perfektní preventivní údržbu.

Rhotex325

Rhotex 325
S touto novou sublimační tiskárnou rozšiřuje společnost Durst své úspěšné portfolio vysoce výkonných tiskáren pro soft signage a textil. Stroj kombinuje přímý potisk textilu s  technologií transferu sublimační barvy pomocí papíru. Střídání těchto druhů potisku umožňuje nová technologie tiskové hlavy Durst WTS, která dosahuje výjimečně kvalitního tisku pomocí disperzních inkoustů na bázi vody na různé tiskové materiály rychlostí až 390 m2/ hod. Stroj je vybaven integrovaným horkovzušným sušičem, automatickým systémem čištění trysek a dalšími funkcemi pro výrobu 24/7.

RhoP10250

Rho P10 250 HS Plus
Uvedením modelu Rho P10 250 HS Plus byl v této třídě tiskáren definován nový standard efektivity a všestrannosti. Ve srovnání s předcházejícím modelem vzrostla produktivita o 40 %, spotřeba inkoustu klesla o 15 % a tiskárna dosáhla ještě větší univerzálnosti. Hybridní technologie umožňuje využít funkci haptického – reliéfního – tisku bez omezení produktivity. Oboustranný tisk na rolové materiály dovoluje tisknout grafiku pro prosvětlené aplikace s vyšší účinností.