Breadcrumbs

Zünd G3-M2500  bude sloužit k výrobě konstrukčních modelů

Mezinárodně uznávané architektonické a designové studio Foster + Partners investovalo do plošného plotru Zünd G3-M2500, který bude sloužit k výrobě konstrukčních modelů.

Společnost byla založena v roce 1967 a od té doby získala více než 620 ocenění za vynikající architekturu. Mezi nejznámější projekty patří Smithsonian Institution ve Washingtonu DC, Great Glass House v Národní botanické zahradě ve Walesu, Thames Hub v Londýně či Museum of Fine Arts v Bostonu.

Model musí být dokonalý
Stolový plotr Zünd G3-M2500 bude instalován v londýnském studiu společnosti a jeho úkolem bude tvarování části konstrukčních modelů návrhů, které budou prezentovány klientům a veřejnosti. V první fázi bude sloužit k obrábění lehčených desek, ale postupně se počítá i s tvrdšími materiály.
Výběr technologie začal v roce 2011 a Zünd byl vybrán na základě mnoha referencí z praxe. Zákazníka oslovila modulární konstrukce, díky níž bude moct v případě potřeby doplňovat plotr o další nástroje a funkce. Silným argumentem byla i možnost zónové a výkonové regulace vakua, což minimalizuje spotřebu energie.
Určitě se můžeme těšit na další vynikající návrhy, které společnost Foster + Partners vytvoří. Teď už víme, že na jejich zrodu bude participovat i technologie Zünd.

Great Glass House

Great Glass House 1

Great Glass House

Great Glass House 2

Museum of Fine Arts Boston

Museum of Fine Arts Boston 2

Museum of Fine Arts Boston

Museum of Fine Arts Boston 1

Smithsonian Institution

Smithsonian institution

Smithsonian Institution

Smithsonian institution 2

Thames Hub

Thames Hub

Milau Viaduct

Milau Viaduct