Breadcrumbs

Ani letos nebude Zünd chybět na veletrhu pro zpracování textilu a flexibilních materiálu, který se uskuteční 4.– 7. května ve Frankfurtu nad Mohanem.

V oboru textilního průmyslu zaujímá společnost Zünd Systemtechnik AG se svými stolními plotry pevné postavení. Na stánku C63 v hale 4 předvede plně automatizované digitální systémy řezání pro oděvní a další průmyslová odvětví zaměřená na zpracování kůže a textilií.

První vystavenou linkou bude stolový plotr Zünd G3 L-2500 vybavený odvíječem rolí  Center Winder a modulem pro optimální rozmístění jednotlivých řezaných částí textilu na ploše. Cílem je ukázat výrobcům oděvů i dalším zpracovatelům textilu, jak mohou systémy Zünd zvýšit produktivitu provozu a zároveň snížit náklady na pracovní sílu. Robustní stroj G3 L-2500 je nakonfigurován pro přesné a efektivní řezání potištěných textilií nebo opakujících se tvarů. Software Zund Cut Center (ZCC) pracuje se sadou sofistikovaných algoritmů a navrhuje uspořádání řezaných souborů s ohledem na maximální využití materiálu a minimalizaci odpadu. Při zpracování drahých materiálů je tato  funkce neocenitelná. Inteligentní správa úloh umožňuje bezobslužné zpracování, takže stroj může pokračovat v práci i za nepřítomnosti obsluhy. V rámci efektivního plánování vypočítá software ZCC předpokládanou dobu zpracování pro každou fázi a po dokončení úlohy uloží reálný čas do souboru dat řídících řezání. Tyto hodnoty se pak můžou využít pro plánování výroby nebo fakturaci.

ZCC zná metariály lépe než obsluha
Komplexní knihovna začleněná do ZCC navrhuje optimální metody zpracování pro širokou škálu materiálů a určuje potřebné parametry řezu. Obsluha proto už nemusí mít tak rozsáhlé znalosti o textilních či jiných materiálech a může se s důvěrou spolehnout na nastavení softwaru, které zaručí efektivitu procesu.

Center Winder
Nazvat toto zařízení pouhým odvíječem by nebylo korektní. Zünd jeho prostřednictvím přináší sofistikované řešení pro automatické podávání rolových a zvláště textilních materiálů na pracovní plochu. Systém důsledně zajišťuje konstantní napětí textilu, což umožňuje bezchybně zpracovat i ty nejnáročnější materiály bez toho, aby se krabatily, vlnily nebo naopak deformovaly přílišným natažením. Center Winder lze také použit pro navíjení nebo převíjení materiálů.

Druhá linka
Konfigurace stolového plotru S3 L-1200 s kolébkovým podavačem, která bude na veletrhu představena, potvrzuje odborné znalosti Zündu v oblasti zpracování textilu.Osvědčený model S3 poskytuje komplexní řešení pro plně automatizovanou výrobu a díky své modularitě je ideální volbou pro firmy, které se zabývají zakázkovou výrobou a zároveň dbají na efektivitu vynaložených nákladů.   

Nástroje pro řezání textilu
Plotry Zünd jsou mimořádně modulární a adaptabilní, takže je lze využít ke zpracování velkého množství různých textilií a jiných flexibilních materiálů. Ať už se jedná o tkané nebo netkané textilie, textilní nebo PVC bannery, koberce, plsť, materiály z uhlíkových či skleněných vláken nebo impregnované tkaniny, Zünd nabízí spolehlivé a vysoce přesné řezací nástroje pro jejich zpracování. Každého odborníka zaujme extrémně robustní rotační nůž Power Rotary Tool, který byl vyvinut speciálně pro spolehlivé a ekonomické řezání těžkých a náročných textilií.

https://youtu.be/8-RlFH0VVWY