Breadcrumbs

Externí UV Dryer slouží pro dokonalé vysušení tisku i u médií citlivých na teplo.

Řadu tiskáren Durst Rho 1000 tvoří nejproduktivnější průmyslové tiskárny. Jejich výkon se pohybuje od několika stovek až po více než 1200 m2/hod. Pro některé materiály, jež jsou citlivé na teplo, však nelze použít plnou rychlost tisku, protože se musí vytvrzovat velmi šetrně. Pro dosažení plné produktivity i u této skupiny potiskovaných médií je tu nyní externí sušicí UV tunel.

Externí UV sušicí zařízení slouží k úplnému a zároveň šetrnému vytvrzení tisku na materiálech jako je polyester, polystyren nebo vlnitá lepenka a na silnějších materiálech s tloušťkou větší než 3 mm. Tato investice eliminuje nebezpečí expedování výtisků s nedostatečně vytvrzenými barvami. Pro uživatele inkoustů Rho POP Plus bude začlenění sušicího zařízení do výrobní linky nutností. Sušák zvládne i práci s deskami s plošnou hmotností přibližně 100 kg/m2 bez potisku.
Sušicí jednotka vyžaduje pro instalaci podlahovou plochu 240 × 440 cm. Pracovní šířka je 250 cm a rychlost posuvu lze přizpůsobit rychlosti tisku každé z tiskáren řady Rho 1000. Zařazení do výrobní linky je velmi jednoduché.

Lepší kvalita tisku
Kromě plné produktivity získá uživatel při externím sušení lepší kvalitu tisku bez výraznějších pruhů a lepší ostrost drobných detailů. U tenkých fólií jsme zvyklí na stopy po dírkách v podávacím pásu tiskárny, jež umožňují vakuové přisávání. Tato chybička na kráse díky externímu sušení odpadá. Jeho největším přínosem je však ochrana materiálů citlivých na teplo.

Externí UV Dryer