Breadcrumbs

4D videa jako z Matrixu díky novým high-endovým kamerovým systémům během několika minut a bez nákladných počítačových simulací.

Na veletrhu Photokina, který se uskuteční 20.–25. září 2016 v Kolíně nad Rýnem, budete moci vidět revoluční high-endové kamerové systémy z produkce společnosti Durst Serbing Revolution, která je společným podnikem firem Durst a Serbing Revolution.  Co to má ale společného s reklamou? Hodně.
 
Nová společnost bude rozvíjet high-end kamerové systémy, umožňující čtyřrozměrné nahrávky. Fotografovaný objekt je snímán z různých úhlů obrazovými senzory, které jsou navzájem precizně sladěny. Speciálně vyvinutý software pro řízení kamer detekuje pohyby a jejich průběh.
Steven Serbing vytvořil systém snímání velmi podobný prostorovému  efektu z filmu Matrix, pro nějž se vžil termín „bulet time“ podle scény, kde se hlavní hrdina vyhýbá letícím kulkám.
Serbingův princip však narozdíl od něj nepotřebuje nákladné a složité CGI počítačové simulace, ale využívá paralelně vytvořené obrázky ve formátu RAW, které jsou patentovanou technologií sloučeny. Každý snímek je k dispozici ve vysokém rozlišení, takže může být použit jako vícekanálový obsah ve formě videa, 3D obrazu a pro virtuální realitu.
 
Inspirace Picassem
Steven Serbing patří mezi přední módní fotografy a na své kampaně si jej rezervují  špičkoví módní návrháři jako Calvin Klein, Donna Karan, Ralf Lauren či Tom Ford. Nechal se inspirovat Picassovým kubismem a mnohorozměrovým pojetím obrazu Marcela Duchampa. Svým nápadem oslovil společnost Durst, jež v něm vidí revoluci v systému pojetí vizuálního obsahu. Tímto společným podnikem se firma Durst vrací ke svým kořenům a po 60 letech opět představí svůj kamerový systém. K vidění bude již v září na veletrhu Photokina.
„Durst Serbing Revolution je převratná technologie, která mění nejenom samotné fotografování, ale také rychlost s jakou je obsah zpracován a distribuován,“ vysvětluje Christoph Gamper, generální ředitel společnosti Durst AG. „Nabízí maximální kreativitu a efektivní postupy pro zpracování vizuálního obsahu ve špičkové kvalitě. Během několika minut jsou připravena data pro řadu aplikací a platforem. To umožní nástup zcela nových konceptů a způsobu komunikace zejména v oblasti maloobchodu.“

https://youtu.be/KzFg1EVyfco?list=PLT9kGxismpMPP0cnMxAcjrYVpWWHZKmji