Breadcrumbs

Fréza RM-L o výkonu 3,6 kW umožňuje efektivnější zpracování akrylátu, polykarbonátu, Dibondu, Forexu a MDF desek.

Nová fréza umožňuje efektivnější zpracování těchto materiálů a zvyšuje propustnost finishingu. Je odpovědí na stále vyšší nároky na flexibilitu a všestrannost dokončovacích procesů v tiskových provozech. Schopnost tiskových technologií potiskovat rozmanité materiály přináší potřebu jejich formátování, tvarového ořezu a obrábění. Tyto materiály mají různé vlastnosti a vyžadují odpovídající metody zpracování. To komplikuje proces finishingu a zvyšuje nutnost mít po ruce vždy ten správný nástroj.

Díky nové robustní frézovací hlavě s pneumatickými kleštinami, výkonem 3,6 kW a maximálním točivým momentem 0,7 Nm, lze efektivně a s vynikající přesností frézovat, gravírovat a leštit plexisklo, hliníkové sendvičové desky, MDF desky, dřevo a jejich kompozity.

Znd RM-L 900x939b

Technické vychytávky
Tento mimořádně výkonný nástroj otevírá nové možnosti z hlediska výkonu a aplikací.
Tvrdé materiály s vysokou hustotou mohou být nyní zpracovávány při mnohem vyšší rychlosti posuvu a hloubky záběru. To snižuje počet potřebných průchodů a zvyšuje produktivitu.
Vodní chlazení zajišťuje možnost trvalého výkonu s vysokou účinností. Efektivní systém odsávaní prachu a třísek pomáhá udržovat pracovní plochu v čistotě, což rovněž přispívá k celkové produktivitě.
Frézovací hlava je vybavena mazacím systémem MQL, jenž při minimálním množství maziva efektivně maže frézovací bit a minimalizuje tření. Díky tomu se nástroj nepřehřívá a doba jeho životnosti se výrazně prodlužuje. Navíc lze pracovat vyšší rychlostí jak při samotném frézování, tak při posouvání hlavy.
Inteligentní systém kontroly povrchu monitoruje tloušťku materiálu a registruje nerovnosti. Systém tak v průběhu frézování spolehlivě kompenzuje případné odchylky a zajišťuje potřebnou přesnou hloubku pracovního záběru. Zejména u rytí to velmi zvyšuje kvalitu provedení.
Kleštiny ER-16 zajišťují dokonalé vystředění upevněného pracovního bitu a udržují spolehlivou retenci upnutí. Dokonalé přizpůsobení kleštin různým průměrům hřídelí jednotlivých bitů zajišťují držáky HSK-E25. Díky tomu lze použít ještě širší škálu bitů u jedné frézovací hlavy než doposud.  

Vyšší úroveň automatizace
Automatický měnič nástrojů ARC HSK zajišťuje výměnu bitů podle potřebné operace. Zásobník pojme až osm různých bitů, které si obráběcí plotr sám vyměňuje. Plně automatická výměna je zkrácena na minimum, což podstatně zvyšuje produktivitu a celkovou propustnost výroby. Výrazně se to projeví u pracovních postupů, kde je potřebná řada různých operací nebo u složitých designů, jež vyžadují různé typy a velikosti nástrojů.
Fréza RM-L s výkonem 3,6 kW v kombinaci s automatickým měničem nástrojů ARC HSK výrazně zvyšuje účinnost frézování a ziskovost zakázek.