Breadcrumbs

Na veletrhu InPrint 2015 představí švýcarská společnost Zünd Systemtechnik nejnovější řešení pro vysoce výkonné a maximálně flexibilní digitální řezání pro průmyslovou výrobu. Její expozici najdete v Mnichově v termínu 10.–12. 11. 2015 na stánku C41 v hale A6.

Firma ukáže také možnosti automatizace šité na míru libovolným aplikacím a výrobnímu prostředí. Průmyslový digitální tisk se v různých odvětvích dostává do podobné situace, jaká byla v oblasti vizuální komunikace před několika lety. Stále se zvyšující výkonnost tiskových systémů integrovaných do nejrůznějších produkčních linek naráží na úzké hrdlo dokončovacího zpracování.

Stále menší náklady tisku vyžadují felxibilní a vysoce produktivní dokončovací procesy. Automatizace se tak stává absolutní nutností. To je přesně místo, kam Zünd cílí své výkonné řezací systémy schopné zařazení do technologického procesu. Přidaná hodnota v podobě pokročilého řešení automatizace na míru pomůže optimalizovat produkci podle specifických potřeb konkrétního provozu.
K bezobslužnému řezání podle předem připravených dat s automatickým načtením polohy obrobku je k dispozici i řešení pro automatické nakládání polotovaru do stroje, jeho odebírání a stohování.

Data v QR kódech
Na veterhu InPrint 2015 firma představí automatickou linku sestavenou z plotru Zünd S3 M-800 a spolupracujícího robota, který bude odebírat zbytky po výseku a odkládat je na stanovené místo. Tato linka je ukázkou řešení, které předpokládá spolupráci lidské obsluhy, stolového plotru a robota.
Klíčovým prvkem plně automatizovaného digitálního workllfow je schopnost automaticky načíst data s příslušnými řezacími daty z QR kódu, který je vytišten na příslušný arch materiálu. Integrovaný kamerový systém načte QR kód a řídicí software  Zünd Cut Center (ZCC) automaticky otevře správný datový soubor. Před začátkem procesu řezání software automaticky určí přesnou polohu archu, jeho orientaci a pokud je to nutné, kompenzuje případné chyby v tisku nebo materiálu. Tato linka je ideálním řešením pro zpracování vinylu, kartonu, lepenky či lehčených desek.

Modulární konstrukce
Obrovskou výhodou řezacích systémů Zünd je jejich modulární konstrukce. Lze je totiž snadno přizpůsobit potřebám konkrétního zákazníka. To zaručuje mimořádnou produktivitu a bezkonkurenční návratnost investic. Stolové plotry Zünd se výborně uplatní jako autonomní technologie, poloautomatický systém i jako plně integrovaná součást zcela automatizovaného digitálního produkčního workflow. Jejich otevřená architektura umožňuje snadnou integraci do jakéhokoli stávajícího výrobního prostředí.
To, co odlišuje plotry Zünd od konkurence, je jejich unikátní funkční univerzálnost, spolehlivost a kvalita, stejně jako jejich snadné použití a přesvědčivý poměr cena / výkon. Na trhu není žádné jiné řešení pro digitální řezání, které může se stejnou účinností a lehkostí zvládnout tak široký sortiment materiálů.

 

Kontaktujte nás pro více informací o strojích Zünd a jejich možnostech v industriální výrobě!