Breadcrumbs

Specialty Graphic Imaging Association (SGIA) ocenila dvě velkoformátové digitální tiskárny Durst titulem „Produkt roku 2015“.

Durst Rho 312R byla vyhlášena jako nejlepší roll-to-roll UV tiskárna s pracovní šířkou nad 80″ a soft signage tiskárna Durst Rhotex 322 získala prvenství v kategorii roll-to-roll strojů pro přímý potisk textilií.

Ocenění SGIA je velmi prestižní reference pro americký trh. Oceněné technologie bylo možno vidět v termínu 4.– 6. listopadu v Atlantě. Není se co divit nadšení, které projevil Terry Amerine, ředitel marketingu Durst USA: „Všichni jsme velmi rádi a jsme hrdí na to, že profesionálové v porotě potvrdili přednosti našich strojů. Víme, že tiskárny Rho jsou nejlepší volbou pro opravdu průmyslovou výrobu. Poskytovatelé tiskových služeb se díky jejich výjimečnému výkonu a kvalitě mohou spolehnout na vysokou produktivitu a v krátkých dodacích lhůtách uspokojit své klienty. Velmi nás však potěšilo, že naše tiskárny ocenili i nezávislí experti SGIA.“

Durst Rho 312R
Rolová tiskárna s pracovní šířkou 3,2 metru, poskytuje vysokou kvalitu tisku s rozlišením až 900 dpi.  Využívá tiskové hlavy Durst Quadro Array 12M s technologií Variodrop a kapičkami inkoustu o velikosti 12 pikolitrů. Stroj je schopen dosáhnout výkonu až 240 m²/hod. Konstrukce umožňuje tisknout současně dvě různé zakázky na dvě různé role s šířkou 1,6 m. Kvalitou tisku se vyrovná legendárním strojům Durst Lambda.
UV inkousty Durst Roll Ink neobsahují žádné prchavé látky VOC a splňují přísná ekologická kritéria pro certifikaci Nordic Swan. Kromě toho vysoká pigmentace inkoustu snižuje jeho objemovou spotřebu, a tiskárna tak poskytuje nízké náklady na m² a velmi dobrou návratnost investic.

Durst-Rho-312R 800x500

Durst Rhotex 322
Rhotex 322 je nejproduktivnější průmyslová inkoustová tiskárna pro oblast soft signage. Výjimečná kvalita tisku neomezuje produktivitu stroje. Technologie variabilní kapky pracuje v rozmezí 7–21 pikolitrů. Výstupy tvoří kromě textilní reklamy také bytový textil, dekorace stěn a design interiérů. Své uplatnění najde i v módním průmyslu. Sublimační inkousty potiskují polyesterové tkaniny a tkaniny z polyesterových směsí. Jako jeden ze strojů řady Water Technology používá inkousty na vodní bázi a celá technologie je šetrná k životnímu prostředí.

Durst-Rhotex-322 800x500