Breadcrumbs

Zájem o nové tiskárny v zemích s největší produkcí textilu, jako jsou Pákistán či Indie, dokazuje, že digitální tisk má v textilním průmyslu velký potenciál.

Na veletrhu ITMA 2015 v italském Miláně uvedla společnost Durst na trh rodinu textilních tiskáren Alpha. Nová generace inkoustových tiskáren s vysokým výkonem je určena pro ekonomickou a efektivní digitální výrobu textilu. Stávající řada tiskáren Kappa bude nabízena do segmentu grafického tisku.

Série Alpha je novou generací super multi pass tiskáren pro digitální výrobu bytového a módního textilu. Tiskárny řady Alpha nabízejí tiskové šířky v rozmezí 190–330 cm a můžou být osazeny až osmi barvami. Pro tyto tiskárny byly vyvinuty nové tiskové hlavy Durst 64 Alpha-S, které dosahují nativního rozlišení 600 dpi a rychlosti tisku 460 m/hod. Nepřetržitá cirkulace inkoustu ve všech obvodech zaručuje jeho vyrovnanou kvalitu a spolehlivý přechod z pohotovostního do tiskového režimu. V případě selhání tiskové hlavy deaktivuje automatický nouzový systém zasaženou řadu hlav a pokračuje v tisku s nejvyšším možným počtem nepoškozených tiskových hlav. Pokud je to nezbytné, lze výměnu hlavy provést uživatelsky ve velmi krátkém čase.   
Netypické šířky a výkon udávaný v běžných metrech jasně ukazují, že jsou tiskárny vyrobeny s ohledem na potřeby a zvyklosti v textilním průmyslu.

Inteligentní podavač
Pro tyto nové stroje byl vyvinut i inteligentní podavač, který se automaticky přizpůsobuje vlastnostem různých textilních materiálů a průměru vložené role. Pomocí integrovaného rozprašovacího systému lze povrch textilu před samotným tiskem chemicky ošetřit, aby lépe přijímal inkousty.

Univerzální pigmentový inkoust
Durst poskytuje vlastní ekologicky certifikované inkoustové systémy. Pro zvýšení flexibility a efektivity výroby svých zákazníků vyvinul také nový inkoust Alpha Ink P, vhodný pro širokou řadu různých druhů textilu. Materiál potištěný tímto inkoustem je velmi příjemný na omak. Navíc u standardních materiálů, jako jsou bavlna nebo polyester, není třeba textil nijak ošetřovat před tiskem ani po něm.

Durst Textile Workflow
Kromě vynikající kvality tisku, vysoké flexibility a průmyslové produktivity, nabízí série Alpha řešení celého výrobního procesu. Systém řízení Durst Textile Workflow usnadňuje přesnou reprodukci barev na různých textilních materiálech a umožňuje průběžnou kontrolu kvality. K dispozici je cloud s příslušnými profily pro různé materiály a data pro nastavení správy barev.

Tiskárna pro digitální výrobu bytového a módního textilu Durst Alpha