Breadcrumbs

Na videu se seznámíte s koncepcí tiskáren Durst Alpha a s fungováním patentovaného zařízení pro předchozí úpravu.

Průmyslné tiskárny Durst řady Apha mají potenciál změnit digitální produkci textilu ve světě módy i bytového textilu. Ostatně trend digitalizace můžeme v textilním průmyslu pozorovat již několik let. Toto odvětví dynamicky roste a podle zprávy společnosti InfoTrends tomu tak bude i nadále.
Objem globální produkce textilu v roce 2014 byl více než 35 miliard m2 a z toho 800 milionů bylo potištěno digitálně. Využívání digitálních tiskáren rychle roste, protože nové pigmentové inkousty odstranily otázku kompatibility potiskovaného textilu a používaných inkoustů. Rozhodujícím faktorem úspěchu je možnost poskytnout spotřebitelům osobitý design za přijatelných cenových podmínek.
„Očekáváme roční nárůst trhu o více než 30 % a objem digitálně potištěného textilu přesáhne v roce 2019 objem 3,2 miliardy m2,“ uvedl Ron Gilboa, ředitel společnosti InfoTrends.

Durst Textile Workflow System
„Snažili jsme se co nejvíce zjednodušit práci s tiskárnou bez jakéhokoli kompromisu v kvalitě,“ vysvětluje Martin Winkler, Sales & Marketing Manager Textile společnosti Durst Phototechnik AG. „Uživatel tiskárny tak má k dispozici unikátní prostředí Durst Textile Workflow Systém. Pro správu barev jsme vytvořili barevný prostor Durst RGB pro digitální design textilu, který zahrnuje i odstíny mimo barevný prostor Adobe RGB. Je samozřejmě kompatibilní s běžnými softwary pro úpravu obrazů jako Adobe Photoshop či Illustrator. Uživatelé mají k dispozici Durst Color Cloude, kde jsou již nyní k dispozici ICC profily více než 500 textilních médií a potřebná data pro optimální nastavení tiskárny. Obsluha má k dispozici spektrofotometr Durst Chroma, takže dokáže rychle a jednoduše zajistit zpětnou vazbu systému.

https://youtu.be/Q5FVWy11BBk